# 4th Annual Pakistan Pediatric Neuro-Oncology symposium

## **Scientific Program**

# Theme: Bridging the gaps in the management of Pediatric Brain tumors in <u>LMIC</u>

# **AKU Auditorium**

## AKU, Karachi Pakistan

### Day 1 December 1<sup>st</sup>,2023

#### Session One Topic: Gliomas Session Chairs: Dr Aqeela Rashid, Dr Aisha Memon

		Session 9-12am
9:00 - 9:30	30 mins	Keynote: Pediatric Gliomas testing and implications in clinical
		decision making- Dr Cynthia Hawkins
9:30-9:50	20 mins	How to best manage Infantile High-Grade Glioma in LMIC-Dr
		Daniel Moreira
9:50-10:10	20 mins	DIPG- current insights and further direction – Dr Mark Kieren
10:10-10:30	20 mins	Tackling Pediatric Low-Grade Glioma- A global perspective –Dr
		Omar Chamdine
10:30-10:50	20 mins	Panel Discussions and Questions
10:50-11:10	20 mins	Oral Abstracts (2 abstracts; each of 7 mins, 3 mins each of Q&A)
11-10-11:25	15 mins	Tea Break

#### Session Two Eric Bouffet's Session Session Chairs: Dr Syed Ather Enam, Dr Asim Fakhruddin Belgaumi

11:25-11:55	30 mins	Eric Bouffet keynote: ARIA guidelines for Medulloblastoma- Dr Eric Bouffet
11:55-12:25	30 mins	Capacity Building of Pediatric Neuro-Oncology in Pakistan- a model for LMIC- Dr Naureen Mushtaq
12:25-12:55	30 mins	Panel discussion
12:55pm-2:00 pm	1 hour	Lunch Break /Juma Prayers

Session Three	
Topic: Drug development and Clinical tri	als
Session Chairs: Dr Alia Ahmad, Dr Saqib Kamra	n Bakhshi

2:00-2:30	30 mins	Keynote: Current landscape of drug development for brain tumors-
		LMIC perspective- Dr Mark Kieren

2:30-2:50	20 mins	Immunotherapy for replication repair deficient gliomas -Dr Uri
		Tabori
2:50-3:10	20 mins	Clinical trial Units and its implication in LMIC- AKUH experience-
		Dr Saeed Sadiq Hamid
3:10-3:30	20 mins	Panel Discussion
3:30-3:50	20 mins	Oral Abstracts (2 abstracts; each of 7 mins, 3 mins each of Q&A)
3:50-4:00	10 mins	Tea Break

Session Four Topic: Quality of life (QoL)in children with Brain Tumors Session Chairs: Dr Nuzhat Yasmeen , Dr Shazia Riaz		
4:00-4:30	30 mins	<b>Keynot</b> e: Early integration of palliative care team in pediatric brain tumors- Dr Megan Doherty
4:30-4:50	20 mins	Palliative care for easing the suffering regardless of the outcomes in pediatric brain tumors- Dr Shahzadi Resham
4:50-5:10	20 mins	Support Groups for parents and caregivers of children with brain cancer- Integral component of the care team -Ms Komal Syed
5:10-5:30	20 mins	Oral Abstracts (2 abstracts; each of 7 mins, 3 mins each of Q&A)
5:30-5:50	20 mins	Panel discussion

# Inaugural Session Chairs: Dr Khurram Minhas, Dr Muhammad Shahzad Shamim

6:00pm-6:10pm	10 mins	PASNO President -Dr Syed Ather Enam
6:10 -6:30	20 mins	SNO perspectives on collaboration and opportunities- SNO President Dr
		Tracy Batchelor
6:30- 6:50	20 mins	WHO person to discuss GICC- TBD
6:50-7:00	10 mins	Dean MC -Dr Adil Hussain Haider
7:00-7:10	10 mins	Chief Medical Officer - Dr Asim Fakhruddin Belgaumi
7:10-7:15	5 mins	Chair Oncology Department-Dr Zehra Fadoo

# Day 2 2<sup>nd</sup> December 2023

## Marathon 6:30-7:30 Meet the experts with Breakfast 7:30-8:30am

#### Session Five Topic: Pediatric Neurosurgery Session Chairs: Dr Gohar Javed, Dr Ehsan Bari

9:00 - 9:30	30 mins	Keynote: Pediatric Neuro-Oncology neurosurgical current best care
		practices and strategies- Dr Micheal Christopher Dewan
9:30-9:50	20 mins	Current Landscape of Neuro-Oncology Neurosurgical care in
		Pakistan- Dr Syed Ather Enam
9:50-10:10	20 mins	Avoiding Morbidities with Microsurgical removal of
		Craniopharyngioma- Dr Saad bin Anis
10:10-10:30	20 mins	New modalities to enhance surgical care in spinal tumor-Dr Salman
		Sharif
10:30-10:50	20 mins	Oral Abstracts (2 abstracts; each of 7 mins, 3 mins each of Q&A)
10:50-11:10	20 mins	Panel Discussion

11:10 -12:30pm	Poster Viewing Session – AKU Auditorium Courtyard	
12:30- 1:30 pm	Lunch Break	

Session Six Topic: Gaps in Multidisciplinary Care Session Chairs: Dr Salman Kirmani, Dr Najma Shaheen		
1:30 - 2:00	30 mins	<b>Keynote</b> : The Ying and Yang of Cancer genetics in childhood brain tumorsDr Uri Tabori
2:00-2:30	30 mins	
2:30-2:50	20 mins	Challenges in Establishment of National Cancer Registry in a Low Middle-Income Countries-Dr Shahid Pervez
2:50-3:10	20 mins	Oral Abstracts (2 abstracts; each of 7 mins, 3 mins each of Q&A)
3-10 -3: 30	20 mins	Panel Discussion
3:30-3:45	15 mins	Tea Break

Session Seven Topic: Going beyond Diagnosis and therapeutics- Global Radiation Medicine Session Chairs: Dr Amber Goraya, Dr Atif Munawar		
3:45 - 4:15	30 mins	Keynote: Establishment of a Pediatric Radiation oncology
		department in Iran - obstacles in the implementation in GICC-Dr
		Mithra Ghalibafian
4:15 - 4:35	20 mins	Role of stereotactic radiation in Pediatric CNS tumors- Dr Bilal
		Mazhar Qureshi
4:35-4:55	20 mins	Classification of pediatric brain tumors by diffusion weighted
		imaging and machine learning- Dr Shayan Sirat Maheen Anwar
4:55-5:15	20 mins	Real World Impact of Diagnostic Neuroradiology in Paediatric
		Neuro-oncology Practice-Dr Kish Mankand
5:15-6:15	I hour	Multidisciplinary Tumor Board-Dr Ahsan Ali Khan, Dr Altaf Ali
		Laghari, Dr Saqib Kamran Bakhshi
6:15-6:35	20 mins	Oral Abstracts (2 abstracts; each of 7 mins, 3 mins each of Q&A)

7:00-9:00	Dinner

# Day 3 December 3rd, 2023

# Session Eight:

Topic: Gaps in Education and Research in Pediatric Neuro-Oncology Session Chairs: Dr Uzma Imam, Dr Syed Ahmer Hamid

Global Educational Programs in Pediatric Neuro Oncology		
9:00-9:30	30 mins	Keynote: Establishment of a pediatric Neuro-Oncology subspecialty
		training programs in LMIC -Dr Daniel Crowther Moreira
9:30- 9:50	20 mins	Basic Neuro Oncology research in Pakistan- Dr Altaf Ali Laghari
9:50-10:00	10 mins	The Pakistan Brain Tumor Epidemiology Study (PBTES): A national
		overview of pediatric and AYA Neuro-oncology-Dr Hamza Bajwa
10:00-10:30	30 mins	Global collaborations for better outcomes - Dr Mohammad Saghir
10:30-10:45	15 mins	Tea Break
10:45-11:15	30 mins	<b>Keynote:</b> Is there a role of genomic innovation in improving
		Pediatric Brain Tumor outcomes in LMIC- Dr Cynthia Hawkins
11:15-11:45	30 mins	Panel Discussion
11:45-12:15	30 mins	Abstract Awards Dr Sadaf Altaf
12:15-12:30	15 mins	Vote of Thanks Dr Naureen Mushtaq
12:30-2:00		Lunch